Multaqa

Multaqa

ARC

ARC

Daulat Tuanku

Daulat Tuanku

Wednesday, August 5, 2009

Berita gempar...!! Lagi pemimpin UMNO nak masuk PKR...

Berita gempar baru masuk, para pemimpin tinggi UMNO masuk PKR. Mereka adalah Tengku Razaleigh Hamzah, Datuk Shahrir Samad, Datuk Azmi Khalid dan Ruhanie Ahmad dari blog popular Kuda Kepang.

Namun berita tersebut masih lagi khabar angin, belum ada sesiapa yang dapat sahkan. KuLi yang sebelum ini dipelawa oleh Datuk Zaid Ibrahim untuk masuk PKR melalui blog MyZaidIbrahim, walaubagaimanapun menolaknya juga melalui satu artikel di The Malaysian Insider.

Artikel yang berjudul “Why I shall not be accepting Zaid’s offer” menyebut, “I am not in Umno because I “harbour hope of saving Umno” in its present incarnation. I remain because the cause for which Umno was formed, and the principles which guided its promotion, has not gone away just because we have lost our way 60 years later, and they need to be upheld.”

Jika kita teliti artikel tersebut, kita akan ketahui bahawa Ku Li komited kepada perubahan, jadi khabar angin yang mengatakan bahawa Ku Li akan masuk PKR tidak boleh kita tolak bulat-bulat.

Seorang pembaca yang memberi komentar, mempertikaikan kemasukan Isa Samad ke dalam PKR. Beliau ragu-ragu dengan berita ini, berkemungkinan ia hanyalah cuma khabar angin.

Kata Haji, “[...] tapi isa samad - what the heck he want to join PKR, can’t get along with najib ? kita tunggu dan lihat , may be it is bull(tipu) too .”

Beliau juga bimbang kalau-kalau PKR jadi seperti UMNO dan melabelkan PKR sebagai parti Anwar Ibrahim. “will PKR be the neo of UMNO plus neo MCA plus neoMIC?? atau parti Negara - cita cita tak kesampaian Dato Onn atau apa yang mungkin nak dibuat Burhanudin Helmi sebelum beliau jd leader PAS… , ahh it is Anwar Ibrahim party anyway… , Anwar you know Anwar, ingat Mahathir pikir dia je yg boleh gulai malaysia”

No comments:

Post a Comment